God tips og råd

Boken om babymassasje har et helt eget kapittel med gode tips og råd både når det gjelder babymassasje og babyutvikling samt hverdagsproblematikk som luftveisirritasjon, kolikk, søvn og råd om hvordan du lette plagene for den lille.

I tillegg får du tips om hvilken type babymassasjeolje som er best for babyen og oppskrift å hvordan du kan lage deres helt egne babymassasjeolje!  

 

Tips om søskendeltagelse

Selv om søsken kan ha fått forberedt seg i mange måneder på å bli storebror eller storesøster, og gleder seg veldig til dette, kan likevel det å få søsken i huset være utfordrende for dem. Ved å inkludere babymassasje som en egen arena for søsken og baby, vil det dannes sterke bånd mellom dem. Trygghet og nærhet vokser hos søsknene og det er mer harmoni mellom søsken som utfører berøring med hjertet og godhet på hverandre. Ved å introdusere f.eks. fotmassasje, som er enkelt, uforpliktende, men behagelig, vil storesøsken føle seg nyttig og babyen vil elske denne oppmerksomheten som vies dem.

Egne program for storebror eller storesøster finner du i Babymassasjeboken.

 

Et lite tips i forbindelse med søvnrutiner

Forskning viser at fire faste rutiner ved leggetid har stor effekt på søvnen til babyen. En stor andel babyer får lengre og dypere søvn ved disse faste rutinene. 

  1. Bestem deg for et klokkeslett og begynn forberedelsene for legging. For eksempel et sted mellom kl. 18.30-19.30.
  2. Velg stellerutine som passer i din familie: vask, bad, pysj, annet.
  3. Massere babyen. For eksempel God natt-programmet eller beroligende-program fra babymassasjeboken.
  4. Legg babyen i sengen, syng en sang, si noe om dagen, fortell at "nå er det natt og du kan sove trygt. Helt til i morgen". Gjenta dette punktet dersom babyen våkner opp. 

Dersom dette utføres hver dag, kan det bli et mønster og en rutine for den lille, som da etterhvert forstår hva som forventes ved natt og sovetid. 

Er babyen syk eller dere er på reise vil rutinen måtte gjenopptas når dere er tilbake eller babyen er frisk. 

 

 

Berøring med hjertet danner sterke bånd mellom søsken

Sov søtt lill venn