Babymassasje

Babymassasje er berøring av huden, som er kroppens største sanseorgan. Det er kjærlig berøring. Massasjen innebærer en stimulering av alle sansene for barnet. Under en massasjestund er det berøring, øyekontakt, duft og nærhet.

Hudkontakt er bra for alle mennesker og spesielt for babyer. Alle babyer liker å bli tatt på og føle omsorg fra et menneske som står dem nær. 

Berøring er myke kjærtegn. Det er nær og dyp kontakt mellom deg og babyen din. Ved å berøre babyen din på en respektfull måte med babymassasje vil du lære babyens kroppsspråk og dere vil få gjensidig fortrolighet, tillitt og respekt for hverandre. Babyen vil få en bevissthet rundt egen kropp og lærer tidlig at den er verdt å bli berørt kjærlig med myke kjærtegn. 

Babymassasje er et fantastisk verktøy for å styrke samspillet og den kjærlighetsfulle tilknytningen mellom foreldre og barn. Man kan starte med babymassasje tidlig og fortsette så lenge barnet har glede av det. Massasjen hjelper foreldre til å se og lese barnets signaler, samt at den gir både liten og stor en pause i hverdagen og fine øyeblikk sammen.

Kristin har holdt kurs i babymassasje i mer enn ti år, og hun erfarer at bakgrunnen hennes som kiropraktor med en omfattende kunnskap innen anatomi er svært nyttig innenfor babymassasje. Hos Kristin er både barn og foreldre i de beste hender og hun har et oppriktig ønske om å spre sine kunnskaper innen babymassasje med andre foreldre som vil lære dette sterke og viktige verktøyet.

...og PS: Den delen av kroppen til babyen det er best å starte med når du begynner med babymassasje er foten. Dette fordi foten ligger lengst fra kjernen i babyen og derfor virker minst forpliktende. Lykke til!

Fordeler med babymassasje

 • Hudkontakt

  Ved å tilby babyen din babymassasje vil babyen få hudkontakt hud mot hud og nyte alle fordelene av dette.

 • Styrker og regulerer blodsirkulasjonen

  Ved å klemme og stryke over muskulaturen regulerer du blodsirkulasjonen til babyen din.

 • Kjennskap til egen kropp

  Babyen får kjennskap og kunnskap om egen plassering av kroppsdeler. Dette styrker mestringsfølelsen til babyen.

 • Styrker bindingen mellom foreldre og barn

  Babymassasje bidrar til å gi foreldre trygghet og styrker den naturlige bindingen mellom foreldre og barn.

 • Fremmer godt søvnmønster

  En god rutine med babymassasje som del av kveldsstellet kan gi babyen bedre søvn gjennom natten.

 • Regulerer mage- og tarmfunksjonen

  Babymassasje regulerer mage- og tarmfunksjonen som stimulerer blant annet fordøyelsen.