Barseldepresjon eller bare litt tunge dager

  • fredag, 27 november 2015 00:00

Spedbarn som fikk babymassasje ble sammenlignet med en kontrollgruppe som kun ble bysset i mors armer over en 6-ukers periode. Den første gruppen, som fikk massasje, var mer våkne og lenger våkne i aktiv fase, de gråt mindre og hadde lavere nivå av kortisol, noe som tyder på redusert stressnivå. Det ble også påvist vektøkning etter denne 6-ukers perioden, og et oppsving emosjonelt/humør. Babyene var også mer omgjengelige og lettere å trøste i tillegg til at nevrotransmittere/hormoner som indikerer stress (noradrenalin, adrenalin og kortisol) var redusert. 

Dette er svært positivt for mødre som opplever spedbarnsfasen som tung. Du kan lette hverdagen med en så hyggelig aktivitet som babymassasje. Det gjør godt for alle! Babymassasje er en enkel aktivitet som også kan utføres de dagene som er litt tunge. Følelsen etter å ha gjort noe godt for babyen din, er god og du får en følelse av mestring, god selvfølelse og du vil oppleve at babyen din setter pris på nærheten, omsorgen og varmen fra deg.

For å komme i gang kan du starte med "god morgen"-programmet. Sjekk ut Babymassasjeboken - lek, utvikling, samspill" side 58.

Lykke til, og del gjerne dine erfaringer!

 

Field, T., Grizzle, N., Scafidi, F. Abrams, S., Richardson, S., Kuhn, C., & Schanberg, S. (1996). Massage therapy for infants of depressed mothers.

 

Infant Behavior and Development, 19, 107-112.

Flere blogginnlegg